Hur många säljare har ni?

Vi är idag 20 säljare och arbetar efter visionen att vara 24 säljare innan 2020. På vårt huvudkontor är vi 8 medarbetare som arbetar med allt från fakturering och leverans till utbildningar och inköp.

Var finns ni?

Huvudkontor och lager ligger sedan 1973 i Nättraby i Blekinge. Våra säljare bor och verkar över hela Sverige från Skånes sydkust till Sundsvall.

Får man telefon?

All teknisk utrustning, som iPhone och iPad samt allt annat en säljare behöver bekostas självklart av oss.

Hur ser det ut med semestrar & ledighet

Minst fem veckor på sommaren och minst fyra till på vintern. Vila och återhämtning är viktigt i ett avancerat jobb och en del av livskvalitén. Som mest kan våra säljare uppnå 12 veckors semester & ledighet.

Har ni tjänstepension?

Alla fast anställda säljare har ett av Sveriges mest förmånliga tjänstepensionssystem. Säljare är bra på att tjäna pengar, men ofta bra på att spendera dem också, därför har vi valt en modell som garanterat säkrar vår personals framtid. Rejält.

Hur ligger ni till med teknik och säljverktyg?

2013 vann vi priset ”Best Business Solution” för vårt säljverktyg, en applikation som vi utvecklade tillsammans med en av våra kunder WIP i Karlskrona. Den använder vi till rapportering, som säljstöd och i mycket av vår kommunikation.

Får man tjänstebil?

Ja, alla våra säljare har tjänstebil.

Vad är det ni säljer egentligen?

Sveriges exklusivaste presenter med stark inriktning på innovativa, kvalitativa bruksartiklar ofta med starka varumärken som sätter lite guldkant på tillvaron.

Hur mycket satsar ni på utbildning?

Vi har ett diplomerande utbildningsprogram i fem steg. Vår försäljningschef ansvarar för grundutbildningen och fyra regionchefer för den praktiska delen på fältet.

Kan man göra karriär hos SP & VI?

Vår säljorganisation växer och samtliga våra ledare kommer från vår egen organisation. Vi kommer aldrig att rekrytera en chef utifrån därför att vi tror det är viktigt att en ledare förstår detaljer i uppdraget, kan vara precis i sin coaching och från hjärtat kan representera de värderingar som vi känner starkt knyter ihop vårt team.

Träffas alla säljare ibland?

Vi tror mycket på gruppdynamik och våra säljare har mycket kontakt med varandra. För att hjälpa det på traven (och för att ha kul) åker vi tillsammans med ledningen på tre kick offer varje år där vi går igenom nyheter. Vi har också fyra regionträffar där vi bl.a. diskuterar nya idéer, talar om kritik eller framgångsrika exempel från dem som varje dag ser till att vi har bröd på bordet - våra kunder.

Hur ser det ut med ålder och könsfördelning?

Vi har 14 kvinnliga och 6 manliga säljare. Den yngsta fyller i år 26, den äldsta 56 och snittåldern hos våra säljare är 39 år. Vi bryr oss väldigt lite om just det här utan vill hellre säga så här: Vi har 20 helt fantastiska säljare där alla betyder exakt lika mycket.

Har ni lediga tjänster?

Alla distrikt är tillsatta och vi planerar under 2018 inga nya. Men du är alltid välkommen att ringa vår försäljningschef (Rickard Karlsson) och anmäla ditt intresse. En ledig tjänst kan dyka upp i framtiden då vi växer och med en öppen ansökan kontaktar vi dig om det blir dags att rekrytera där du bor. Du ringer då vår växel på 0455-49080.

Vad tjänar en bra säljare?

Den magiska frågan! Under de första två åren har alla våra säljare en garantilön som sätts individuellt och sedan toppas med mål som ger provision och bonus. Tredje året, när våra säljare lärt känna oss, kunderna och affärsidén – och känner sig trygga - går de över i provision med fasta månadsutbetalningar.

Hur söker jag jobb?

Genom att ringa vår försäljningschef Rickard Karlsson och sälja in dig själv så ökar chanserna rejält. Bättre ett modigt försök än att bara kasta iväg ett mail. Det ser vi inte som engagerat och det hamnar utan uppföljande samtal alltid i papperskorgen.